søndag den 6. maj 2012

Dhaniyah Naan

Koriander Naan/ Coriander Naan.

Jeg laver ikke så tit naan på panden, for jeg synes at det er nemmer at lave dem i ovn og man kan lave flere ad gangen. Men hvis jeg ikke så har så meget tid til at hæve dejen, så laver jeg dejen med bagepulver og laver naan på panden. Da jeg forleden lavede min Shahi Daal, http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/05/shahi-daal-kongelig-daal-royal-daal.html, lavede jeg koriander naan på panden.

I dont make naan on the pan so often, beacause I find them easier to make them in the oven and you can make more at a time. But in lack of time I make the naan dough with baking powder and make the naan on the pan. The other day when I made my Shahi Daal ,http://cupcakeluvs.blogspot.com/2012/05/shahi-daal-kongelig-daal-royal-daal.html I made coriander naan on the pan.
Scroll down for english recipe.

Ingredienser for 4-5 stks
250 gr mel
½ tsk salt
1½ tsk bagepulver
1 spsk oli eller smeltet smør
2 spsk frisk hakket koriander blade.
1-1½ dl mælk

1. Lav en blød dej af alle ingredienserne, kom lidt mælk i  ad gangen. Det kan godt være der ikke er behov for alt mælk.
2. Når dejen er æltet, tages den ud på en bord og æltes godt igennem.
3. Lad den hvile ca 20 minutter, tildækket i en skål.
4. Varm en pande med låg,  på høj varm.
5.  Del dejen i 4-5 del og rul ud til flade tynde cirkler. d Lav en naan ad gangen og dæk de andre med viskestykke.

6. Læg en naan på panden, skrue ned til mellem varme, kom låg på. Når der begynder komme "bobbler" på overfalden, vendes naan og bages færdig på den anden side med låg på.  Tag den af panden og læk dem i en brød kurv godt tildækket.
7. Servers  varm med lidt smør på.

De her naan smager rigtig godt med al salgs daal. Værsågod og nyd :)


English:
Ingredients for 4 - 5 naan
250 flour
½ tsp salt
1½ tsp baking powder
1 tbsp oil or melted butter
2 tbsp fresh chopped cairander/dhaniya leafs.
1- 1½ dl milk

1. Make a soft dough of all the ingredients, use little milk at a time. Add more if needed.
2. Knead the dough .
3. Put it aside to rest in a bowl for 20 minuts, covered. 
4. Heat a pan on high heat.
5. Devide the dough into 4-5 pieces and roll out in flat discs. Make one naan and keep the others covered with  kitchen towel.

6. Put the naan on the heated paan, decrease the heat and put alid on the pan. When you can see bubbles on the naan surface, turn the naan and bake on the other side also with the lid on. Take it of the pan and keep it bread basket, covered thightly.
7.  Serves hot with little butter on the top.
   
 These naan taste so good with any kind of daal. Enjoy :) 


1 kommentar: