torsdag den 18. juli 2013

mandel mælk/ almond milk/ badaam dhood



Badaam Dhood
SCROLL DOWN FOR ENGLISH TEXT

Hej har i det godt?  Jeg er på besøg hos min forældre og fik lyst til at forkæle dem med en Ramadan familie delikatesse:  Badaam Dhood, mandel mælk. Jeg havde glemt alt om mandel mælk indtil sidste år. Min forældre plejede at lave mandel mælk da vi var børn/ teenager  i Ramadan måned, de holdt efterhånden op da det var kun dem der drak mælken. Vi børn kunne ikke lide den tyk cremet mælk med mandel smag, dengang. Min mor lagde mandler i blød, fjernede skindet , pureret mandler til en fin pasta og til sidst kogte hun dem sammen med mælken. Jeg har brugt mandel mel, men hvis man ikke kan få fat på mandel mel kan man som min mor læg mandlerne i blød , fjern skallen og fin  purer dem i en blender sammen med lidt af mælken.  Hvis i kan lide mandler og drink med lidt tyk cremet smag vil I elske den her drink.


How are you? I am wisiting my parents and treated them with a  Ramadan family delicacy: Badaam Dhood, almond milk.  I had forgotten all about this milk until last year. My parents used to make this milk when we were children/teenager in the blessed month of Ramadan. They were the only ones to drink it as we children did´nt like the thick cremy milk with almond taste then. My mother used to soak the almon overnight, remove the skin and grind the almond and then boil the grinded almond with milk. I have used almond miel, but you can alternative like my mother soak the almonds, remove the skin and make a very fine paste with little og the milk in a grinder and then finelly boil the paste withthe rest of the milk. If you like almond and love cremy drinks, you are going to love this drink.



150 gr mandel mel / 150 gr almond miel
750 ml mælk/ 750 ml milk
2 spsk sukker/ 2 tbsp sugar
1 tsk honning/ 1 tsp honey
 frø fra 3 kardemomme, let knuste/  seeds from 3 cardemomme, lightly crushed
lidt safran tråde/ few saffron threads



mandel mel / almond miel.


Tilsæt sukker, mandel mel, kardemomme frø til mælken. Kog mælken under omrøring. Her efter skrues lidt ned for varmen. Tilsæt honning og let knuste safran tråde. Lad det hele simre ca 5- 7 minutter. Mælken skal have det samme konsistens som lidt tyndt milkshake. Mandlerne gør at mælken tyknes. Være opmærksom at mælken vil tyknes endnu mere efter det kølnes.  

Add sugar, almond miel, cardemoome seeds to the milk. Boil the milk while stirring. Turn the heat to medium low .  minutAdd honey and the crushed saffron threads. let everything simmer 5-7 minuts. the Milk should have then same thickness as a thin milkshake. The almond will make the milk thicken and it will also thicken more after cooling. 


Nydes varmt i vinteren og rigtig koldt om sommeren. 

Enjoy it very cooled here in sommer and as a hot drink in the winter.

2 kommentarer:

  1. I'm going to make this today! Thanks for sharing your recipe!! xo

    SvarSlet
    Svar
    1. you are welcome. I hope you like it xo

      Slet