tirsdag den 6. august 2013

Mango Kokos Creme & Dadler med Honing & Nødder / Mango Coconut Creme & Stuffed date with cremecheese, honey & nuts.

Mango Kokos Creme eller Mango Creme Påny :) / Mango Coconut Creme or Mango Creme Revisted
opskrift på dadler følger nedenunder/  For date recipe scroll down the page.


 Mango Kokos Creme/ Mango Coconut Creme
For english text scroll down :)

Jeg er lidt vemodigt. Ramadan er ved at være nået til ende. Det har været en dejlig velsignet måned med religiøst fordybelse og samvær med familie og venner på en special måde. Jeg føler mig priviligeret over at have sådan en dejlig familie og jeg takker Gud for den. Ligeledes også mine venner. Vi havde gæster, nogle af mine veninder og deres børn til Iftari faste brydning i weekenden. Desværre nået jeg ikke tage billeder af maden, men jeg havde igen lavet Ramadan Platter bl.a med pakoreh, samaosa chaat, green malai chicken tikka. Noget ligende det her : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/ramadan-platter-samosa-chaat.html . Til dessert var der Mango Creme og æblekage (lavet af min søster)

I am a bit sad, we are saying farewell to Ramadan in very few days. It has been a very beautiful and blessed month full of religious deepness and special times with family and friends. I feel very blessed to have a wondeful family and I thank God for it. The same I also do for my friends. Vi had guest for Iftari igen this weekend MA. I dont have any photos of the food, sorry :), but we made Ramadan platter agian with diffternt items, pakoreh, samosa chaat, green chicken malai tikka. Something like this : http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2013/07/ramadan-platter-samosa-chaat.html . For dessert we made Mango Creme and my sister brought her yummy applecake. 


Mango Creme ( uden safran). Se opskrift her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/04/mango-safran-creme-mango-saffron.html. Jeg lavede en ekstra portion til min famile med kokos, opskrift følger neden under.

Mango Creme ( with out saffron) See recipe here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2012/04/mango-safran-creme-mango-saffron.html. I made an extra portion for my family with coconut. Scroll down for the recipe. 





Første lag/ Bottom layer
1½ spsk mango pudding pulver/ 1½ tbsp mango pudding powder
125 ml mælk + 1 spsk/ 125 ml milk + 1 tbsp extra
125 ml mango pure/ 125 ml mango pulp
1 spsk sukker/ 1 tbs sugar
10 sps kokos mel / 10 tbsp coconut flour ( shreded coconut) 


1. Rør 1 spsk pudding pulver sammen med 1 spsk mælk i en stor skål
2. Kog resten af mælk og mango pureen blandingen i en gryde 
3. Hæld den kogende mælke blanding i pudding blanding, mens der røres rundt. Når cremen begynder at tykne, hæld den over i servering skålen. 
4. Når cremen har sat sig drys kokos mel over i en tyk lag.

1. Mix 1 tbs mango pudding powder with 1 tbsp milk in a big bowl. 
2. Boil rest of the milk and mango puree in a pot. 
3. Pour the boiling mango milk mixture over the mango pudding mixture , while stirring.  when the creme begins to thicken, pour it in a serveing bowl.
4. sprinkle the coconut flour in a thick layer as soon as the creme is firm.

Lag nr 2/ Second layer. 

3 spsk mango pudding pulver/ 3 tbsp mango pudding powder
300 ml mælk + 1 spsk/   300 milk + 1 tbsp extra
150 ml mango pure/ 150 ml mango pulp
1½ spsk sukker/ 1½ tbs sugar

Følg sammen instruks trin 1-3 som til den første lag. Hæld cremen over første tilbredte creme, oven på kokos laget. Stil skålen i køleskabet ca en kvarter til den øverste lag er blevet fast
Fallow step 1-3 above and pour the creme over the earlier prepared creme and coconut layer. Place the bowl in fridge for 15 minuts or until the creme becomes very firm. 

Sidste lag / Last layer

1 pakke mango gele / 1 pakket mango jelly
6-8 spsk kokos mel / 6-8 tbsp coconut flour

Lav mango gele efter instruksen på pakken, hæld den over den afkølede mango creme, drys kokos mel over så det blander sig lidt med gelen. Stil i kølskab til afkøling. 

Make mango jelly according to the packett instructuions. Pour it over the cooled and firm mango creme. Sprinkle with the coconut flour, so it mixes with the jelly.  Place the bowl in the fridge to cool. 

Serveres rigitg koldt med friske mango terninger og lidt flødeskum.
enjoy very very chilled with fresh mango and whipped creme. 



Fyldte dadler med flødeost, honning og valnødder.
Stuffed dates with cremecheese, honey and walnuts.

Denne Ramadan har vi prøvede forskellige variationer af fyldte dadler.  Her er min  bedste opskrift på fyldte dadler i år. 
This Ramadan we have tried different stuffed dates. Here is min best  recipe for stuffed dates this year. I hope you will like it.

9-12 store medjool dadler/ 9-12 big medjool dates
1 spsk flødeost/ 1 tbsp cremecheese
½ tsk honing/ ½ tsp honey
1 spsk hakket valnødder + ekstra hele valnødder til  pynt / 1 tbsp chopped walnuts + extra whole walnut. 

Fjern sten fra dadlerne ved al lave en lille snit på langs. Bland fødeost, honing, de hakkede valnødder sammen i en skål. Fyld dadlerne med denne blandning. Press dadlerne lidt sammen på siderne, så snittet lukker sig lidt. Pynt med hel valnød. Obevares i køleskabet og nydes koldt.  

Remove the pits from the dates by making a long cut in the dates. Mix cremecheese, honey, and the chopped walnuts in a little bowl. Fill the dates with this mixture and press lightly on the sides of the dates to close the cut a bit. Decorate with whole walnut. Keep in fridge . Enjoy


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar