lørdag den 3. oktober 2015

Aloo Tikki Chaat







scroll down for english text (in black colour)

Asalamaleikum. Så¨er det tid til tea time snack : min version af Aloo Tikki Chaat. For dem af jer som ikke ved er chaat en "street food"  en form for salat og snack i et og kan laves i mange forskelligt variationer. Aloo tikki er en kartoffel krebinet også en snack eller tilbehør. Se her: http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html

Asalamaleikum. It is time for a tea time snack : my version of Aloo  Tikki Chaat.  For those of you who dont know chaat, chaat is a street food, kind of mixture og slalad and snack in one.  There so are many variaties . Aloo tikki is a potato pattie. See here :  http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2011/04/aloo-tikki-fredags-snack.html




http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html


for Aloo Tikki  Chaat skal I bruge: / for Aloo Tikki Chaat you wil be needing:

4 aloo tikki (opskrift følger) /   4 aloo tikki (recipes fallowes)

2,5 dl natural yoghurt /  2,5 dl natural yoghurt
1 tsk ristet hel spidskommen / 1 tsp roasted cumin seeds 
2 spsk mynte blade fint skåret/ 2 tbs mint leaf , cut into thin stripes

- ca 100 gr kogte kikærter / 100 gr boiled chickpeas

- ca 4 spsk granatæble kerner  /  4 tbs pommegranate seeds 

- mellem rød løg fint skåret/  1 medium red onion , cut  finelly

- 2 spsk mynte blade fint skåret/ 2 tbs mint leaf , cut into thin stripes

- yogurt mynte chutney, opskriften findes på samme link som aloo tikii/ yoghurt mint chutney, there is a recipe on the same link as the aloo tikki

-  evt grøn chili sauce, jeg brugte en færdig købt / green chili sauce, optional, I used a store bought. 

 - 4 spsk daal saviyaan / 4 tbs daal savaiyaan

Daal saviyaan er en saltet snack blandinger som kan købes hos de pakistanske mad forretninger , de kan indholde ristet nødder, linser kryddert,  ristet vermecelli.  Man kan erstatte med knust saltet peanuts og knust chips, det skal bare være noget crunchy.

Daal saviyaan is a savory crunchy snack mixture you can buy from the pakistani grocery stores. The mixtures can contain , roasted nut, roasted spiced vermicelli, roasted lentils. If you cant find these mitures you can use other savory crunch likes crushe chips and salted peanuts.


Aloo Tikki / Aloo Tikki 
500 gr. kogt og mosede kartoffeler. / 500 gr boilled and mashed potatoes
3  grøn chili, ( eller efter smag )  fint hakkede /  fresh green chili finnely chopped 
½ tsk. spids kommen pulver / ½ tsp g cumin powder
½ tsk. garam masala / ½ tsp garam masalah
salt efter smag. / salt to taste
1 tsk koriander frø pulver / 1 tsp coriander seed powder
1 tsk. rød chili pulver. / 1 tsp red chili powder

dej til dyp / coating batter
75 gr besan,  kikærtemel /  75 gr besan , grams flour
 vand /  water

olie til stegning / oil for frying


http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html

Bland alle ingredienserne til allo tikki sammen og form 4 tykke bøffer.

Mix all the ingredients for aloo tikki together and shape in to 4 chunkey patties.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html

bland besan med lidt vand og lave en tyk pandekage dej. Dyp kartoffel bøfferne i dejen og steg dem 2 ad gangen i varm olie i en dyb pande. til skal være gyldne. Afdryppes på køkkenpapir.   

Mix besan with a litte water to make a thick batter for coating.  Dip the patties in the batter and fry them 2 at a time in heated oil in a deap pan until golden. 





http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html


Til at samle Aloo Tikki Chaat gør yoghurten klar. Bland spidskommen og fint skåret mynte med yoghurten. Fordel og spred yoghurten i 4 tallerkener , læg en aloo tikki oven i , drys med kogte kikærter, rødløg, granatæble kerner og daal saviyaan. Top med yoghurt mynte chutney, grøn chili sauce og fint skåret mynte. Værsgo og nyd. 

To assemble Aloo Tikki Chaat, first make the yoghurt ready.  Mix cumin seeds and mint leafs with the yoghurt. Devide and spread the yoghurt miture in four plates, lay one aloo tikki on top of each plate. Spread the chickpeas, pommegranate seeds andthe daal saviyaan over the aloo tikki, top with yoghurt mint chuntey and chili sauce. Sprinkle with mint leafs and dig in.



http://cupcakeluvs.blogspot.dk/2015/10/aloo-tikki-chaat.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar