onsdag den 14. juni 2017

Laks & Spinat Pasta Bag/ Salmon & Spinach Bake




ENGLISH translation in black colour :) 


LAKS & SPINAT PASTA OVN RET / SALMON &  SPINACH PASTA OVEN BAKE

 6-7 portioner/ for 6-7 persons

500 gr baby spinat blade/ 500 gr  baby spinach leafs
500 gr frisk lakse filleter / 500 gr  salmon fillets
2 dåser  flåde tomater /  canned tomatoes (2 cans)
80 ml  vegetabilsk olie / 80 ml vegetable oil
½ tsk hvidløg paste / ½ tsp garlic paste
½ tsk ingefær paste / ½ tsp ginger paste
1 spsk tomat puré / 1 tbsp tomato paste
1 tsk salt / 1 tsp salt
1 tsk rød chili pulver / 1 tsp red chili powder
½ tsk sorte sennep frø / ½ tsp brown mustard seeds 
1 tsk spidskommen pulver / 1 tsp cumin powder
500 gr pasta / 500 gr pasta 
350 gr revet mozarella / 350 grated mozarella 
 evt 2 rød frisk chili, skåret / 2 fresh red chili chopped, optional
 saft af 1 lime / juice from 1 lime
 8 - 10 cherry tomater / 8-10 cherry tomatoes 

evt frisk mynte til drys / few fresh mint leafs for garnish




Blend de hakkede flåede tomater + saft i en food processor til meget fint "sovs" og læg til side. Skær lakse fileterne i mundbide tern og læg til side,
Skyl og rens spinat bladene. Jeg har brugt dem hele bladet, man kan hakke dem groft hvis man har lyst. Varm olie en i gryde på mellem varme og steg senneps frø ca 1 minut, tilsæt spinat bladene. 

Blend the canned tomtoes and juice in a blender to a very smooth "sauce" and put aside. Cut the salmon in chunky bite size dices or pieces and also put aside.
Wash and clean the spinach leafs. I used whole leafs but you can chop them if you like. Heat the oil in large pot over medium heat and fry the mustard seeds for 1 minut, then add  the spinach in a pot over medium heat. 



Spinat bladende vil falde sammen og afgive væske, skrue lidt op for varmen mens der røres rundt i gryden. Når væsken begynder at fordampe tilsæt krydderierne og steg nogle minutter. Tilsæt frisk chili og steg lidt mere.

The spinach leafs will fal together, increase the heat while stirring so the water from the spinach can eveporate. Add the spices and cook for 1 minut.  And then add the fresh chili and cook for one more minut. 


Tilsæt de blended tomater og tomat puré. Kog saucen nogle få minutter.

Add the blended tomato and tomato paste. Cook for some few minut.



Skrue ned for varmen og tilsæt laks. Rør forsigtig i gryden.

Decrease the heat and add the salmon. Stirr carefully. 





Laksen skal ikke have så meget tid for ellers bliver den tør i ovn. Sluk gryden efter 5 minutter og læg låg på. Laksen vil koge vidrer i saucen.
Kog pasta á la dente efter anvisningen på pakken.  Skær cherry tomater i halve Forvarm ovn til 220 grader.
Bland forsigtig laks og spinat saucen sammen med pasta, cherry tomater og 200 gr ost, hæld det hele over i i ovn fast fad. Kom lime saft over. Top med resten af osten og drys med risk hakket mynte. Kom fadet i ovn, steges i ovn ca 10 - 12 minutter indtil osten er smeltet og lidt gyldent.  

Cook only the salmon for only 5 minut. Shut the heat off and put a lid on the pot. The salmon will be cooked in the heated sauce.  Boil the past á la dente and drain for water. Cut the cherry tomatoes in halfes. Preheat the oven 220 degree Celcius.

 Mix carfully the salmon and spinach sauce with pasta, 200 gr cheese and the cherry tomatoes. Pout the whole thing in a oven prooffed dish and sprinkle with lime juice. Top with rest of the cheese and fresh chopped mint leafs.  Bake the Salmon & spinach pasta in the oven 10 minuts.  






Ingen kommentarer:

Send en kommentar